Slik sammenligner du billig mobilt bredbåndstilbud

billig mobilt bredbånd leverandør

Å avgjøre hvilken mobil bredbåndspakke som passer best for dine behov, kan være en skremmende oppgave. I det øyeblikket du begynner å søke på nettet for tilbud, befinner du deg i en jargong som “3,6 Mbps,” “10GB Data” og “USB ruter” – dette forvirrende språk kombinert med de mange alternativene som nå er tilgjengelig for mobilt bredbånd , For eksempel kontantkort, gratis rutere og tilleggstjenester for datatilkobling, kan sammenligningen av mobilt bredbånd være ganske tidkrevende aktivitet.

Jeg skal prøve å forenkle denne prosessen for deg ved å fortelle deg nøyaktig hvilken av disse forvirrende vilkårene du trenger å bekymre deg for når du er på utkikk etter billig mobilt bredbånd.

Det er en ting du alltid bør gjøre før du begynner å sammenligne tilbudene på mobilt bredbånd. Dette er så enkelt at når jeg forteller hva det er, vil du uten tvil tenke det er åpenbart, men du vil bli overrasket over hvor mange mennesker forsømmer dette første trinnet og da sliter når det er på tide å bestemme hvilken pakke gå for. Hva er dette første skrittet?

Finne ut hva du trenger fra din mobilt bredbåndstilkobling! Åpenbart vet jeg, men det er også viktig. Tilbring litt tid på å svare på spørsmål som:

  1. Er dette min viktigste internettforbindelse, eller vil jeg bare bruke den når jeg er ute og reiser?
  2. Vil jeg bruke min mobilt bredbåndsforbindelse til dataintensive oppgaver, for eksempel å laste ned video, med jevne mellomrom?
  3. Hva er mine hovedaktiviteter når jeg bruker internett?

Nå som du vet hva du trenger fra mobilt bredbånd, er det på tide å finne ut hvilken av de mange alternativene og jargongebladene som er spesifikke når du sammenligner avtalene. Her er de viktigste tre:

basestasjon

Dekning

Dekning er området dekket av tjenesteleverandøren din – det refererer ofte også til kvaliteten på signal og rekkevidde  i et gitt område. Hvis området ikke er dekket av nettverket, vil du ikke få noe signal, og derfor får du ikke en internettforbindelse.

Det er dekning i over 99% av Norge nå, selv om enkelte steder fortsatt ikke støtter teknologien som kreves for å få ekte bredbåndshastigheter. Det er vel verdt å sjekke leverandørens dekning i ditt område før du registrerer deg for deres tjeneste, da enkelte områder bare gir deg svært langsomme tilkoblingshastigheter – enda tregere enn oppringt Internett i noen tilfeller.

mobilt bredbånd regning

Dataregning

Til forskjell fra mobiltelefoner, er mobilt bredbåndstilgang ikke belastet av varighet – i stedet er prisene basert på dataoverføring. Dette kalles vanligvis “data”, “datatilgang” eller noen ganger som “nedlastingsgrense”. Datautgift er mengden data som du må overføre til månedlig avgift eller tilleggskreditt (hvis du bruker kontantkort).

Mye av tiden du bruker internett, overfører du data i en eller annen retning – de eneste gangene du ikke bruker datautgift, er når du leser en side (som du er nå), eller ser på på en hvilken som helst nettside som ikke gjør veldig mye (se på en video eller lytte til streamet musikk, vil fortsatt bruke data).

penger

Kostnader

Prisplaner for mobilt bredbånd er svært lik de som er tilgjengelige for mobiltelefoner, bortsett fra at de belastes av dataoverføring i stedet for varighet. Kontrakter vil typisk låse deg for hvor som helst fra 1 måned til 2 år, mens betal-som-du-go-avtaler varierer i forhold til hvor mye du kjøper av gangen.

Det er mange mobilt bredbånd sammenligning nettsteder rundt. Noen er grener av større, mer generelle bredbånds sammenligningssider, mens noen faktisk fokuserer helt på billig mobilt bredbånd. Dette er en fin måte å se alle tilgjengelige tilbud på, og sammenligne kostnadene og funksjonene på et øyeblikk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *